fabricologist

fabricologist

Wednesday, September 9, 2020

Dear Dottie #2

 I have finally finished my second Dear Dottie quilt top. I think I know how I'm going to quilt it, so all I need is a backing now and I can pin baste.

Here she is in all her glory! When I made my first Dear Dottie, I made the baby size and I made it completely scrappy. No fabric used more than once. And I loved it, still do. But then I saw one on Instagram that used a more limited pallet and I couldn't get it out of my mind. So I decided to try it.

I found a bundle of fabrics from a collection I had in my stash, and I pulled a few others to add to it. I had to restrain myself from adding too much. I kept telling myself what I had would be enough. And truly I found limiting the amount of fabrics to be more difficult than just putting something else in that I felt it called for. In the end, I'm glad I did limit my fabrics. I love the effect.

I think I struggled when so many of the blocks were the same, or similar. That's where I had to tell myself it was fine and it looked good. And I think it does.
So, I now have 3 quilt tops completed and needing backs and quilting. It's going to take a while to get that done, but I love them all and cannot wait to see them quilted and on the bed. I hope you have a good rest of your week. Talk to you soon.2 comments:

  1. This Dear Dottie quilt looks wonderful. I love the fabrics you have used and the layout. Also the different fabrics in the border. A great quilt top!

    ReplyDelete
  2. Cảm ơn bạn đã chia sẻ bài viết
    Tôi là Food Blog tôi có nhiều sở thích. Tôi thích đi du lịch và đọc sách. Nhưng sở thích yêu thích của tôi là nấu ăn. Hãy để tôi nói cho bạn biết lý do tại sao! Đầu tiên, tôi sẽ cho bạn biết một chút về lý do tại sao tôi bắt đầu nấu ăn. Thứ hai, tôi sẽ cung cấp cho bạn một số thông tin về những gì tôi thích nấu. Thứ ba, tôi sẽ nói cách tôi sử dụng food near me để nấu ăn.

    Khi tôi bắt đầu nấu ăn, tôi 10 tuổi. Mẹ tôi muốn tôi trở thành một đầu bếp. Bà luôn tin rằng con gái phải làm nhiều loại thức ăn khác nhau, vì một ngày nào đó họ sẽ kết hôn. con gái không nấu ăn là chuyện bình thường. Tôi thấy mình may mắn vì nấu được nhiều món. Bây giờ tôi nấu một số món ăn mà các con tôi và chồng tôi yêu thích, tôi trở nên hạnh phúc và tự hào về mẹ và bản thân tôi. Hãy ghé thăm blog của tôi I am a food blog

    ReplyDelete

I love to hear from visitors to my blog. Please let me know you have been here.